ZAVRŠEN JE PRVI CIKLUS STRUČNOG USAVRŠAVANJA SPORTSKIH STRUČNJAKA U KONJIČKOM SPORTU

Screen Shot 2019-02-07 at 16.28.14

Trećim seminarom održanim 04.03.2023. na univerzitetu Metropolitan završen je prvi ciklus stručnog usavršavanja sportskih stručnjaka u konjičkom sportu sa ciljem sticanja novih znanja i širenja kompentencija sportskih stručnjaka u konjičkom sportu.

Edukacija  predstavlja veoma bitan faktor razvoja konjičkog sporta koji je prepoznat od strane Saveza  za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline kao i članica, čemu u prilog svedoči uključivanje više od  20 predavača i preko 300 slušaoca.

Seminari su namenjeni sportskim stručnjacima ali i širokom auditorijumu, koji je vezan za konjički sport.

Na seminaru su predavači bili dr Branislav Krivokapić koji je obradio temu “Najčešće povrede u sportu “, ispred Republičke agencije za antidoping dr Milica Vukašinović Vesić govorila je o doping kontroli sportista, doajen konjičkog sporta  Rajko Dokić  preneo je svoje znanje i iskustvo o temi “Plan i program trenažnog procesa i evidencija trenažnih aktivnosti”, dvm Aleksandar Gavrilović upoznao je učesnike seminara o odgoju sportskih konja, takođe doktor veterinarske medicine Ivan Rakić govorio je o pregledu konja pri kupovini i na sta treba obratiti paznju i za kraj Sara Poparić autor baze podataka Saveza upoznala je učesnike sa benefitima uvođenja baze i korišćenja.

Teme  prvog ciklusa stručnog usavršavanja bile su akreditovane aktuelne i interesantne i  zasnovane na znanjima i dostignućima koje mogu da doprinesu unapređenju znanja sportskih stručnjaka a samim tim i razvoju sportskih organizacija kao i  konjičkog sporta.

Kontinuirana edukacija je jedan od primarnih ciljeva Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline koja se nakon seminara nastavlja klinikom sa Renatom Levanićem na ergeli Surčin od 10.-12. marta.