Organi Saveza

Upravni odbor

  • predsednik Saveza,
  • potpredsednik Saveza,
  • 9 članova ( od kojih jedan mora biti predstavnik Konjičkog saveza Vojvodine i jedan Konjičkog saveza Beograda)

Nadležnosti Upravnog odbora, koje su detaljno definisane Statutom Saveza i Poslovnikom o radu, jesu da vodi tekuće poslove Saveza, predlaže finansijske izveštaje, program razvoja i planove, usvaja opšta akta, predlaže promene, bira generalnog sekretara i selektore, obezbeđuje sredstva za rad Saveza, itd.

Irena Nicović, predsednica SKSS OFD

Višestruka državna prvakinja, članica reprezentacije i učesnica mnogobrojnih međunarodnih takmičenja na kojima je postizala izuzetne rezultate. Vlasnica je brojnih grla koja  ostvaruju zavidni međunarodni uspeh. 

Višegodišnje iskustvo u upravljanju velikim sistemom i timovima stekla je u porodičnom holdingu gde se više godina nalazi na najodgovornijim funkcijama, kao zastupnik i osnivač mnogih kompanija u različitim granama privrede i finansija. 

Zna kako da uspostavi funkcionalan sistem i doprinese razvoju i popularizaciji konjičke industrije i sporta, a naročito napredovanju Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline.

Postaviće visoke standarde i nada se da će svi biti spremni da odgovore na izazove koji ih očekuju. 

Dakle, zasucite rukave, nova era počinje!

Jelena Dimitrijević, potpredsednica SKSS OFD

Veliki ljubitelj konja, dugogodišnja takmičarka i članica nadzornog odbora Konjičkog saveza Beograda. Posvećen je i predan profesionalac sa preko 20 godina iskustva u međunarodnom poslovanju, od kojih je preko 15 godina na pozicijama senior menadžmenta. Odlučnost, rešavanje problema i stres menadžment su joj jedne od ključnih veština, dok su timski rad, preuzimanje odgovornosti i poverenje osnovni stub njenog načina rada. Vođena samoinicijativom i željom za uspehom, doprineće svim svojim kapacitetima razvoju konjičkog sporta i industrije.

Njena želja i trud da ceo tim usvoji moderne načine efikasne komunikacije biće svim članovima najveća glavobolja!

Milan Đorđević, član UO

Svoje radno iskustvo gradio je u novinarstvu, zatim u PR i marketing sferi, a sve vreme bio je veoma posvećen i sistematičan u radu sa konjima i ljudima. Kao diplomirani menadžer u sportu, posvetio se izradi prve desetogodišnje Strategije razvoja konjičke industrije u Srbiji i time dao putokaz celom konjarstvu.

Jedini je u Srbiji i regionu koji je više puta bio angažovan na evropskim i svetskim prvenstvima, kao i Olimpijskim igrama, kao službeno lice FEI. Bio je šef ekipe Irskog seniorskog dresurnog tima na Evropskom šampionatu 2019. godine u Roterdamu, kada je irski tim prvi put izborio kvalifikaciju za Olimpijske igre.

Uvek je spreman da pomogne mladim ljudima koji dele veliku strast prema konjima, kao i da vrlo slikovito objasni svoje gledište.

Njegova posvećenost razvoju sistema vrednosti i integriteta Saveza biće stalna tema, pošto ne popušta u argumentaciji i rečitosti i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Ksenija Nikolić, član UO i predsednik odbora za disciplinu dresuno jahanje

Diplomirani filolog na katedri za nemački jezik i književnost i zaljubljenik u konje i konjički sport, sa posebnom strašću prema disciplini dresurnog jahanja.

Kao višestruki državni prvak u seniorskoj kategoriji u dresurnom jahanju i licencirani trener, izvela je na put mnogo dece i juniora i pripremala ih za medjunarodna takmičenja, od kojih je najznačajnije Balkanski konjički šampionat u dresurnom jahanju 2012. i 2013. godine u Grčkoj i Bugarskoj. U narednim godinama fokusirala se na sopstvenu edukaciju i rad sa mladim konjima, a mlađe kategorije jahača ponovo je počela da trenira 2017. godine. 

Prošle godine angažovala se na razvoju dresurnog sporta, nakon perioda zatišja, i sa optimizmom gleda na budućnost ove discipline u Srbiji. Nada se ponovnom izlaženju na međunarodnu scenu, kako sa mladim jahačima, tako i sa mladim konjima.

Srđan Grmaškoski, član UO i predsednik odbora za disciplinu preponsko jahanje

Rođen 1980.godine u Nišu. Zvanje Diplomiranog profesora fizičkog vaspitanja i sporta stekao je u na Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Selektor Nacionalne Reprezentacije i član Preponskog odbora Saveza za konjički sport Srbije. Od ranog detinjstva aktivan je takmičar u Srbiji i širem regionu. Višestruki državni Prvak u seniorskoj kategoriji koji je baranio boje naše države na Mediternskim Igrama, Balkanskim Šampionatima i Svetskom Kupu. Poslednje decenije pored aktivnog učešća na takmičarskoj sceni fokusirao se i na trening takmičara. Zabeležio je sajne uspehe i u ovom segmentu, a pod njegovim vođstvom učenici su postali državni prvaci i ostvarili zavide rezultate u kategorijama dece, juniora, amazonki i seniora. 

Večiti entuzijasta i idealista koji i nakon više decenija ne odustaje od Konjičkog sporta u Srbiji, svojom upornošću osiguraće da ove karakteristike ne nedostaju ni novom Upravnom Odboru.

Ana Branković, član UO SKSS OFD

Master ekonomista, sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti interne revizije i finansijskog upravljanja i kontrole, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Trenutno je odgovorno lice u jednoj faktoring kući. 

Mnoge godine provela je na hipodromu kao pasionirani ljubitelj konja. I ne samo to, bila je aktivni takmičar u preskakanju prepona. U kategoriji deca i juniori ostvarila je brojne uspehe na takmičenjima širom Srbije. Danas svojim kolegama iz konjičkog sporta pomaže savetima i bodri ih na turnirima. 

Upoznata je sa svim problemima i nedaćama koje prate stanje u konjičkoj industriji i sportu u Srbiji, ali i šansama koje se otvaraju. Spremna je da svojim radom, trudom i poznanstvima pomeri planine kako bi iznašla moguće načine finansiranja koji bi pomogli da konjički sport u Srbiji dobije mesto koje zaslužuje. S tim u vezi, angažovaće se za apliciranje sredstva iz domaćih i inostranih fondova. 

Naravno, veruje da će, uz podršku svih članova Upravnog odbora Saveza, uspeti u svojim namerama, jer je uporna kao najbliži srodnik obožavanih konja!  

Milana Nović, član UO

Ljubav prema konjima i konjičkom sportu gaji od najranijeg detinjstva, dugogodišnji je organizator takmičenja u disciplini konjičkog sporta vožnja zaprega, član je odbora za vožnju zaprega pri SKSS-OFD, šef tima Reprezentacije Republike Srbije u vožnji zaprega, a kako je po zanimanju Diplomirani pravnik i slovi za osobu koja je posvećena, detaljna i savesna, ne čudi što je dobar poznavalac propisa i što insistira da se Zakoni i podzakonski akti poštuju i dosledno primenjuju.

Fantastično funkcioniše u timu, ali joj ni pozicija lidera nije strana. Dugogodišnji je dopisnik i saradnik štampanih i elektronskih medija na temu konja i konjičkog sporta i trudi se da konjarstvo dobije više medijskog prostora koji je neophodan za razvoj konjičkog sporta i konjičke industrije. Sa željom da konjički sport u Srbiji raste i razvija se, kao i sportske organizacije, doprineće boljem funkcionisanju kako članica Saveza tako i samog Saveza, a kako bi svi zajedno razvili konjički sport i dobili značajnije mesto u sistemu sporta Republike Srbije.

UPRAVNI ODBOR

Zapisnik sa III sednice Upravnog odbora 2021.

Zapisnik sa II sednice Upravnog odbora 2021.

Zapisnik sa I sednice Upravnog odbora 2021.

Zapisnik sa III sednice Upravnog odbora 2020.

Zapisnik sa II sednice Upravnog odbora 2020.

Zapisnik sa I sednice Upravnog odbora 2020.

Zapisnik sa VI sednice Upravnog odbora 2019.

Zapisnik sa V sednice Upravnog odbora 2019.

Zapisnik sa IV sednice Upravnog odbora 2019.

Zapisnik sa III sednice Upravnog odbora 2019.

Zapisnik sa II sednice Upravnog odbora 2019.

Zapisnik sa I sednice Upravnog odbora 2019.

Zapisnik sa I sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa II sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa III sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa IV sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa V sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa VI sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa VII sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa VIII sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa IX sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa X sednice Upravnog odbora 2018.

Zapisnik sa XI sednice Upravnog odbora 2018.

Nadzorni odbor

Vrši kontrolu zakonitosti rada i finasijskog poslovanja Saveza i godišnjih finansijskih izveštaja. Ima predsednika i dva člana, koje bira Skupština Saveza na predlog predsednika, na mandatni period od četiri godine. Obavezan je da podnosi Skupštini izveštaj o pitanjima iz svog delokruga prilikom usvajanja izveštaja o radu.

 

Predsednik Saveza

Ujedno je i predsednik Skupštine i predsednik Upravnog odbora. Bira ga Skupština na period od četiri godine, uz mogućnost ponovnog izbora, a na predlog Upravnog odbora ili najmanje pet članova Saveza. Predsednik Saveza za svoj rad odgovara Skupštini Saveza i njegove dužnosti su definisane Statutom. On zastupa i predstavlja Savez, odgovara za zakonitost rada Saveza, saziva i predsedava sednicama Skupštine i Upravnog odbora, brine o izvršavanju programa, planova, odluka i zaključaka, podnosi redovne izveštaje o radu Saveza, itd.

 

Generalni sekretar

Zasniva radni odnos sa Savezom i za svoj rad odgovara Skupštini, Upravnom odboru i predsedniku Saveza. Njegove dužnosti su definisane Statutom:  zastupa i predstavlja Savez, odgovara za zakonitost rada Saveza, organizuje i kontroliše obavljanje stručnih poslova u Savezu i preduzima mere za unepređenje tih poslova, stara se o vođenju zapisnika na sednicama, učestvuje u radu drugih organa Saveza, itd.

KNJIGA ODLUKA

KNJIGA ODLUKA 2022-2023