OTVORENA JE SEZONA U PRESKAKANJU PREPONA MARTOVSKIM  KLUPSKIM TURNIROM

SKSSSOFD6

U konjičkom centru  „L amour du cheval “ 02 i 03 marta 2019. godine održan je Martovski klupski turnir u preskakanju prepona, učešće je uzelo  10 klubova sa ukupno 43 starta prvog dana , odnosno 39 drugog dana turnira u utakmiama visine od 60 -120 cm

Parkur je pripremala Erdelyi Magdolna , FEI uređivač parkura sa 3 zvezde.

Najveći broj takmičara imale su prve dve utakmice u kojima su najmlađi odlično savladali zadate parkure i pokazali spremnost za početak sezone isto kao i mladi konji kojima je ovo prva godina takmičenja .

Parkur visine 60 cm je bez greške prvog dana savladalo 8 takmičara, odnosno 9 drugog dana turnira . U perkuru visine 80 cm prvog dana su tri takmičarke jahale bez kaznenih poena irena Nicović, Katarina Ilić i Tara Trčkov , dok je drugog dana Tara Trčkov bez kaznenih poena savladala parkur.

Parkur visine 100 cm  prog dana turnira najpreciznije i najbrže je  savladao  Srđan Ćorić sa novom kobilom Lou bajen le colur , dok Zoran Jovanović slavi u visinama 110 i 120 cm sa konjima Colpo Crosso  i Co Cu. Drugog dana pehar u utakmicama visine 100  i 110 cm priprada Zoranu Jovanoviću sa konjima Flika I Colpo Crosso dok u  utakmici visine 120 cm Stojanu Stojanovu sa Imperiom di Magico

Konjički klubovi „Royal S horse “ i „L amour du cheval“ najavljuju novi klupski turnir za 06 i 07 april 2019.  gde će parkure ponovo postavljati Erdelyi Magdolna.

U okviru klupskog turnira Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline organizovao je besplatnu edukaciju registrovanih  uređivača parkura kao i zainteresovanih za sticanje zvanja uređivača porkura  sa FEI uređivačem parkura  Erdelyi Magdolna.