I EDUKATIVNI SEMINAR – DRESURNO JAHANJE

Screen-Shot-2019-02-07-at-16.28.14

Dana 18.03.2023. godine je održan prvi edukativni seminar iz discipline dresurnog jahanja u prostorijama konjičkog kluba Aleksa Dundić, a u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline.
Seminar je bio otvoren za sve zainteresovane, tako da je bio posećen od strane sudija, trenera i takmičara.

Teme su bile upoznavanje sa izmenama i dopunama u Pravilniku o organizaciji i zvođenju takmičenja u dresurnom jahanju i o ulozi stjuarda na takmičenjima.

Prvu temu je predavala Ksenija Nikolić, predsednik Odbora za dresurno jahanje koja je sve prisutne upoznala sa novinama u Pravilniku, a o ulozi stjuarda je govorila Danica Milivojević, jedan od naših FEI stjuarda za dresurno jahanje.

Cilj seminara je bio upoznavanje svih učesnika u takmičenju sa novim pravilima, kao i isticanje uloge stjuarda kao službenog lica,koje ima vrlo značajnu ulogu u funkcionisanju celog takmičenja.  .

Naredni seminar iz descipline dresurnog jahanja je zakazan za 02. april, takođe u prostorijama konjičkog kluba Aleksa Dundić, a ovoga puta će nam sudije Livia Futo i Milan Đorđević objasniti zahteve na različitim nivoima testova.