Drugi seminar stručnog usavršavanja sportskih stručnjaka u konjičkom sportu u 2023. godini pomera granice

Screen Shot 2019-02-07 at 16.28.14

U organizaciji Saveza za konjički sport Srbije – OFD i Konjičkog saveza Novog Sada održan je II edukativni seminar 4. februara 2023. godine u Sportkom savezu Vojvodine u Novom Sadu.

Na dnevnom redu je bilo pet interesantnih tema:

  • „Pažnja i njen značaj za sportsko dostignuće“, psiholog Snežana Vujanović
  • „Komunikacija na liniji trener-sportista“, trener i nekadašnji selektor konjičke reprezentacije Rajko Dokić
  • „Dužnosti službenih lica, trenera i takmičara na takmičenjima i osnove komunikacije“, Milan Đorđević, međunarodni stjuard i sudija
  • „Kopita ( Anatomija, nega, razumevanje uglova i barefoot prednosti)“, potkivač Slavko Miodragović
  • „Redovna veterinarska nega konja“, DVM Stanko Božinović

Dobra praksa hibridnog seminara gde je omogućeno i online praćenje okupila je ovaj put rekordnih 95 polaznika, od kojih je 30 bilo prisutno u sali Sportskog Saveza Vojvodine, a 65 putem google meet link-a.

Zahvaljujući interaktivnim predavanjima i ciljanim mini anketama, polaznici su podelili svoja mišljenja o najvažnijim aspektima vezano za motivaciju mlađih generacija, istakli da je poverenje i poštovanje najbitnije u odnosu trener jahač, koliko često je praksa da se konjima mažu kopita i koje radnje se smatraju zlostavljanjem konja na takmičenju i rezultiraju eliminacijom, dok su nam predavači pomogli da to bolje razumemo i objasnili načine kako da primenimo najbolje svetske prakse.

Vrlo bitan zaključak za organizatore je da motivacija i želja za usavršavanjem postoje i da je zainteresovanost na zavidnom nivou. Dobili smo brojne predloge tema koje bi polaznici želeli da uvrstimo u sledeće edukacije, kako teorijske tako i praktične, stoga na sledećem seminaru, planiranom za 4. mart očekujemo još veću posećenost.