Oliver Bunford najuspešniji na I kolu Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega

U subotu 24.septembra u Pećincima u organizaciji SKKS-OFD, a u saradnji sa Sportskim savezom za razvoj sportova Pećinci, održano je I-kolo, Otvorenog prvenstva Srbije u vožnji dvoprega, a u disciplinama "A" (dresurna vožnja) i "B" (vožnja preciznosti). Na veliko zadovoljstvo svih poklonika konjičkog sporta, a posebno zaprežnog sporta, učešće je uzelo četiri takmičara koji su branili boje tri konjička kluba KK "Favory" Kelebija- Terez Keresteš i Oliver Bunford, KK "Kremen" -Milan Gaković i KK "Royal S horses" -Milan Đurđević.
Takmičenje se odvijalo pod budnim okom sudijskog kolegijuma na čijem čelu je bio Ištvan Peter- licencirani FEI sudija za zaprežni sport iz Republike Mađarske, dok su članovi bili Dražen Lujić- Nacionalni sudija za zaprežni sport Republike Hrvatske i Jelena Petrović- Nacionalni sudija za zaprežni sport Repbulika Srbija.
U disciplini "A" vozio se FEI dresurni test broj 11., prvi je nastupio i bio najuspešniji  Milan Đurđević koji je nastupio sa grlima Edgar & Edeling i za svoj prvi dresurni test u karijeri dobio 53,90 poena. Drugo mesto zauzela je jedna od najboljih i najiskusnijih vozača u Srbiji, Terez Keresteš vozivši grla 150 Maestoso Gaetana I & 146 Maestoso Bonadea I, dobila je 60,88 poena, treće mesto sa 66,49 bodova zauzeo je Oliver Bunford koji je vozio grla Hajnal& 1 Drava V, dok je četvrti sa 66,58 poena bio Gaković Milan vozivši Zaru i Ficoletu.
 
Nakon dresurne vožnje usledila je disciplina preciznosti, licencirani postavljač parkura Goran Mogin za ovu priliku postavio je parkur koji je činilo 18 kapija, dugu 790m. Najuspešniji u vožnji preciznosti bio je Bunford Oliver, koji je vozio bez greške u parkuru i u optimalnom vremenu, drugo mesto zauzela je Terez Keresteš vozivši u optimalnom vremenu, ali sa 6 kaznenih poena zbog dve greške u parkuru, treće mestopripalo je Milanu Gakoviću koji je vozio u optimalnom vremenu, ali sa 21 kaznenim poenom zbog 7 grešaka u parkuru, dok je četvto mesto zauzeo Milan Đurđević sa ukupno 33,13 kaznenih poena.
Nakon sumiranja rezultata dve discipline u I kolu OP Srbije u vožnji dvoprega, prvo mesto pripalo je Oliveru Bunfordu sa ukupno 66,49 kaznenih poena, drugo mesto pripalo je Terez Keresteš sa ukupno 66,88 kaznenih poena, treći je bio Milan Đurđević sa 87,03 kaznena poena, dok je četvrto mesto zauzeo Milan Gaković sa ukupno 87,58 kaznenih poena.

Na ovaj izuzetno lep način u prijatnoj atmosferi i uz odličnu organizaciju otvorena je nova stranica zaprežnog sporta Srbije. A naredno II kolo OP Srbije u vožnji dvoprega zakazano je za 22 i 23. oktobar na Ergeli Kelebija, kada će se voziti sve tri disciple "A" dresurna vožnja, "B" maraton vožnja i "C" vožnja preciznosti.

GALERIJA:

Partneri