IV kolo OPRS u vožnji zaprega

Da se konjički sport polako vraća na stare staze uspeha, svedoči četvrto kolo Otvorenog prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega, koje je pred mnogobrojnom publikom održano na stadionu „Lehel“ u Mužlji zahvaljujući Savezu za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline i Konjičkom Klubu „Quarter“ iz Zrenjanina.

Klub iz Zrenjanina je prvi put bio domaćin prvenstva u vožnji zaprega za najmlađe kategorije, za juniore i seniore u vožnji dvoprega, i to u disciplinama dresurna vožnja i vožnja preciznosti kroz čunjeve. Takmičari, koji su stigli iz svih krajeva naše države svojim umećem i veštinom zasluženo su pobrali simpatije prisutnih.

U kategoriji najmlađih takmičara prvo mesto je osvojio Aleksa Aperlić, član Konjičkog Kluba „Quarter” iz Zrenjanina, dok je drugo mesto pripalo Katić Anastasiji iz Farkaždina, koja je branila boje Konjičkog Kluba „Rusanda” iz Melenaca.

28 08 2017 001

U kategoriji juniora vozača slavio je Vojislav Livada, član Konjičkog Kluba „Quarter” iz Zrenjanina, drugo mesto je osvojio Nikola Cvjetićanin ispred Konjičkog Kluba „Impuls” iz Novog Sada, dok je treće mesto zauzela Milica Petrov, takmičarka Konjičkog Kluba „Quarter” iz Zrenjanina.

28 08 2017 002

U konkurenciji seniora vozača dvoprega bilo je uzbudljivo i neizvesno do samog kraja. U disciplini „A” dresurna vožnja vožen je FEI dresurni test 11b i nakon sabiranja ocena međunarodnog sudijskog kolegijuma u sastavu Ištvana Petera (Mađarska), Janoša Faria (Mađarska) i Vesne Stošić (Srbija), prvo mesto je osvojila Terez Keresteš iz Konjičkog Kluba „Favory” sa Kelebije. Drugo mesto je pripalo Milanu Đurđeviću iz SUKS „Sremski lipicaner” iz Pećinaca, dok je treće mesto zauzeo Milan Gaković iz Kucure, koji je branio boje Konjičkog Kluba „Kremen”.

28 08 2017 003

U disciplina „C” vožnja preciznosti kroz čunjeve , najbolji je bio Nikola Živančević iz Dobanovaca, druga je bila Terez Keresteš, dok je treće mesto pripalo Milanu Gakoviću.

Ukupnim rezultatom iz obe discipline prvo mesto i novih 15 prvenstvenih bodova pripali su Terez Keresteš iz Kelebije , drugo mesto i 13 prvenstvenih bodova osvojio je Milan Gaković iz Kucure, dok je treće mesto sa 12 prvenstvenih bodova pripalo Vladimiru Nikoliću iz Gruže.

28 08 2017 004

Terez Keresteš će uskoro predstavljati Srbiju na Svetskom Prvenstvu u vožnji zaprega, koji se ove godine održava u Sloveniji, dok će nekoliko seniora u septembru učestvovati na Balkanskom šampionatu, koji se održava u Rumuniji.

PREZULTATI IV kola OPRS u vožnji zaprega

 

 

 

Partneri