• 1

I kolo srpske lige u preskakanju prepona u organizaciji SKSSOFD održano je u KSC“L’amour du cheval“ u nedelju 27.marta 2016.godine.

marina marković 3"Deo zasluga za Marininu munjevitu brzinu i pobede koje joj je ona donela, sigurno pripada i 10-to godišnjoj kobili Greti, te treneru Goranu Popovu."

Na terenima ovog beogradskog kluba, koji je uložio maksimalni napor da adekvatno pripremi manjež nakon kiše koja je padala cele prethodne noći i dobar deo dana, u pet utakmica startovalo je oko pedeset najupornijih takmičara.

2703 atmo

U najnižoj utakmici na programu, parkur visine 60-80 cm bez kaznenih poena završili su Kaja Fajfrić, Nenad Mamuzić, Andrijana Petrić i Aleksandar Petrović.

U utakmici visine 95 cm pobedila je Marina Marković iz K.K.„ Železničar“ sa Greti, druga je bila Lidija Kovač sa Zoratine iz K.K.“Impuls“ , dok se na treće plasirao Željko Anušić sa Mangom iz K.K.“Horseland“ iz Šimanovaca.

 marina markovic

12-to godišnja novosađanka je prošle godine bila državni prvak u kategoriji „Deca“, a dobru formu na početku ove sezone, prikazala je i u utakmici 110 cm, gde je ponovo trijumfovala, ovog puta ispred Manu Krdžić iz K.K.“Victoria team“ , koja je zauzela i drugo sa Balerinom i trece mesto sa Contarom. Obe jahačice završile su parkur bez kaznenih poena, ali je Marina bila za 15 stotinki brža od Manu. Deo zasluga za Marininu munjevitu brzinu i pobede koje joj je ona donela, sigurno pripada i Greti , te treneru Goranu Popovu.

2703 marina i manu proglašenje

Parkur visine 120cm, koji je kao i u ostalim utakmicama tog dana dizajnirao Rajko Dokić, jedina je bez kaznenih poena završila Gala Ivanović iz KSC "L' amour du cheval" sa Ascotom. Najbrži od onih sa jednom srušenom preponom bio je Srđan Grmaškoski sa Lipit Z iz K.K.“Royal S horse“, čime je obezbedio drugo mesto, dok se na treće, takođe sa jednim rušenjem, plasirala Sara Poparić sa Quincon Z iz K.K.“Viking“ sa Čeneja.

Slična situacija, samo jedan takmičar bez kaznenih poena, ponovila se i u utakmici dana. Najbolji u parkuru visine 130 cm bio je Zoran Jovanović sa Kornelom iz K.K.“Favorit“, Beograd. Iako se do poslednjeg trenutka nije znalo da li će startovati, usled povrede kolena koju je zaradio dan pre takmičenja, Zoran je pokazao zašto važi za jednog od najvećih boraca u srpskom konjičkom sportu.

zoran jovanovic

Bez srušenih prepona parkur je apsolvirao i Stefan Đoković sa Haosom iz K.K.“Aleksa Dundić“ , ali je nažalost imao tri kaznena poena za prekoračenje vremena. Na treće mesto, sa 4 kaznena poena za jednu srušenu preponu, plasirao se Srđan Grmaškoski sa Gambertinom iz K.K.“Royal S horse“.

proglašenje 130 2703

Rezultate taikmičenja možete pogledati ovde

GALERIJA

Partneri