• 1

Otvoreno Prvenstvo Republike Srbije u dresurnom jahanju održano 18. novembra 2017. godine u KSC L’amour du cheval u Beogradu.

Ksenija Nikolić, Jovan Grujić i Una Štrbac prvaci na Otvorenom Prvenstvu Republike Srbije u dresurnom jahanju. Otvoreno Prvenstvo Republike Srbije u dresurnom jahanju održano je 18. novembra  2017. godine u KSC L’amour du cheval u Beogradu.

Učesnici su imali odlične uslove za takmičenje i zagrevanje, bez obzira na poznu jesen i kratak dan. Nešto niža temperatura je po svemu sudeći najviše prijala konjima. Satnicu je odlično podržao klub domaćin sa dobrim terenom i osvetljenjem što je sve davalo na kvalitetu ukupne organizacije.

Od osam klubova koji su učestvovali na Državnom prvenstvu,najveći broj takmičara je bio iz KK Viking. Zadatak svim takmičarima u konkurenciji za prvenstvo je bio da jašu po dva testa u svojoj uzrasnoj kategoriji i da ih uspešno završe. Nakon dve utakmice u kojima su takmičari kategorije seniora jahali dresurne testove FEI Junior Team Test i FEI Junior Individual Test, prvo mesto na Otvorenom Prvenstvu Republike Srbije u dresurnom jahanju osvojila je Ksenija Nikolić (Baterhan) sa ostvarenih ukupno 63,065 %. Ovo je Kseniji Nikolić treća titula Državnog prvaka u proteklih šest sezona.

ksenija nikolic

Na drugo mesto se plasirala juniorka Manu Krdžić (Capello) 59,185 %, koja se odlučila da jaše u konkurenciji seniora uz odlično drugo mesto. Na treće mesto se plasirao Milan Đorđević  (Acorino) 58,636% koji je 10 sezona bio van takmičenja kao takmičar, ali u ulozi sudije i stjuarda u zemlji i inostranstvu. Sara Poparić (Quincon), jedna od naših nauspešnijih juniorki poslednjih godina, ovoga puta je osvojila četvrto mesto sa 55, 261 %. Luna Markovački je odustala od ućešća u drugoj utakmici zbog povrede konja i nije zabeležila plasman u Prvenstvu, ali svakako peto mesto u prvoj utakmici.

Ekipa konjičkog kluba Viking sa čenejskog salaša u sastavu Ksenija Nikolić , Milan Đorđević i Sara Poparić osvojila je prvo mesto na Otvorenom Prvenstvu Republike Srbije u dresurnom jahanju.

ekipa seniori

U juniorskoj konkurenciji takođe je bila adekvatna konkurencija. Dva testa FEI Challenge Elementary Test i FEI Children Individual Test su bili prava mera za juniore Srbije, pa je i odziv bio veći nego prethodnih godina. Prvo mesto osvojio je Jovanu Grujić (Kastellina) sa 66,351%. Ovaj takmičarski par je prvi put nastupio u juniorskoj konkurenciji na državnom prvenstvu. Iskustvo iz dresurnih takmičenja Jovan Grujić nosi iz dečije kategorije kada je bio deo bronzanog tima 2013. godine na Balkanskom šampionatu.

Jovan Grujic

Anja Zlokolica (Halley) sa 63,532 % završila je svoje prvo državno prvenstvo na drugom mestu. Uspehe i preponske discipline je nastavila i u dresurnoj. Trećeplasirana Sophie Suvačarov (Aprod) 61.148% iz KK Horseland koja takođe preponske plasmane nastvlja i u dresuri. Na četvrto i peto mesto plasirale su se Vanja Vujisić (Radihaza Anilin) i Sara Poparić (Easy Gold)

U ekipnoj konkurenciji juniora, prvo mesto osvojili su Jovan Grujić i Anja Zlokolica, dok su drugo mesto zauzeli Sara Poparić i Vanja Vujisić. Obe ekipe dolaze sa čenejskog salaša.

ekipa juniora

Najuspešnija u kategoriji dece je Una Štrbac (Šarlot D) sa ukupno 64.445 % iz oba testa Početni test br. V1 i Početni br V2 ) i tako uspešno završila svoje prvo državno prvenstvo i ponela titulu u KK Gorska Team.

una strbac

Druga takmičarka koja dolazi iz KCNS, Tamara Radojčin nije plasirana zbog pada sa konja u prvom testu. Daleko bolje izdanje je imala u drugom testu iosvojeno drugo mesto u utakmici .U prvoj utakmici drugo mesto je osvojila Ines Nellen iz KK Viking, uz odličan rezultat, ali kako je državljanin Nemačke, nije mogla ima plasman na državnom prvenstvu, treće mesto u utakmicama pripada Ivi Mioč iz KK Kremen iz Pančeva .

Čestitke svim takmičarima i trenerima na veoma dobrom jahanju i klubu domaćinu na pomoći u organizaciji.

PREUZMITE REZULTATE

Partneri