• 1

Održano je zadnje, V kolo Otvorenog Prvenstva Srbije u vožnji dvoprega

U prelepom ambijentu Ergele „Kelebija“, a u organizaciji SKSS-OFD i ergele „ Kelebija “, održano je zadnje, V kolo Otvorenog Prvenstva Srbije u vožnji dvoprega kroz dvodnevno takmičenje koje je obuhvatalo sve tri discipline vožnje zapega i to dresurna vožnja, vožnja preciznosti i maraton. U sve tri discipline učešće je uzelo sedam takmičara iz konjička kluba „Favory“ Terez Keresteš, Oliver Bunford i Akoš Berenji, KK „Kremen“ Milan Gaković, Dragan Trnjakoc , KK „Quarter“, KK“Rusanda“ Petrov Radovan .

foto 1

I ovoga puta takmičenje se odvijalo pod budnim okom međunarodnog sudijskog kolegijuma na čijem je čelu bio Predsednik Ištvan Peter , dok su članovi bili Janos Fari sudija iz Mađarske i Nacionalni sudija za zaprežni sport Vesna Stošić .

Kako je svih 29 prijavljenih grla prošlo veterinarsku inspekciju i dobilo dozvolu za takmičenje, sve je bilo spremno za disciplinu „A“- dresurnu vožnju, a vožen je FEI dresurni test broj 11, za učešće u I utakmici prijavilo se 6 takmičara .U dresurnom testu najbolje se pokazala Terez Keresteš ( 53,90 )sa parom lipicanskih pastuva 146 Maestoso Bonadea I – 150 Maestoso Gaetana X, drugo mesto pripalo je Milanu Gakoviću (66,19) koji je vozio par KWPN rase Guusa i Harolda, treći je bio Akoš Berenji ( 70,71), sa 156 Neapolitana Caprice II & 12 Visla I ispred Bunford Olivera (71,21) Favory Fabula – 1 drava V i Petrov Radovana (72,68) Favory & Conversano Remy

slika 2

Zatim je usledila vožnja preciznosti tj.vožnja kroz čunjeve II utakmica za koju se prijavilo 10 seniora ,3 juniora i 1 dete . Uređivač parkura Zambo Istvan za seniore je postavio veoma zahtevan parkur parkur koji se sastojao iz 20 kapija, staza je bila duga maksimalnih 700 m, sa optimalnim vremenom za vožnju 180 sekunde. Najpreciznija i najbrži bio je Oliver Bunford sa 0 kaznenih poena u parkuru u vremenu 193,51 , ukupno 6,76 kaznenih poena, drugoplasirani je Trnjakov Dragan sa 3 kaznena poena u parkuru u vremenu 188,12 sa 4 , 04 kaznena poena za prekoračeno vreme , treće mesto zauzima Farago Bela sa 9 kaznenih poena za greške u parkuru i 0,75 kaznenih poena za prekoračeno vreme, ukupno 9, 75 kaznenih poena. Dalje su se plasirali Nikola Živančević, Terez Kereteš, Akoš Berenji , Milan Gaković, Mile Cvjetičanin, Mian Katić, Filip Obradović.

slika 4

U konkurenciji juniora pobedio je Cvjetičanin Nikola iz KK "Impuls" sa grlima 19 Siglavy Janja II i Jana II, drugo mesto Petrov Milica sa grlima 93 Drava III & Ema IV-10 , treće mesto Livada Vojislav sa grlima 2 Vesna IV & 22 Ema IV iz KK"Quarter" i četvrto mesto Trnjakov ALleksandra iz KK "Quarter" sa grlima Wera & Conversano Wera

U konkurenciji dece najuspešnija je bila Anastasija Katić iz konjičkog kluba „ Rusanda “ sa grlima 27 Drina I & Favory Fantom na V kolu Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega .

Ispred Ergele „ Kelebija “ se gospodin Milenko Aleksić kao dobar domaćin potrudio da se prvi takmičarski dan završi u opuštenoj atmosferi zajedničkim druženjem svih takmičarskih ekipa, službenih lica i predstavnika SKSS-OFD.

Drugog dana već u ranim jutarnjim časovima timovi su se nalazili u fiksnim preprekama kako bi ih obišli, razradili taktiku i bili što bolje spremni za vožnju maratona.

Startna lista u maratonu bila je obrnutim redosledom od ukupnog plasmana prvog dana, tako da je prvi startovao Berenji Akoš, Gaković Milan , Dragan Trnjakov , Oliver Bunford i Terez Keresteš .

Maratonsku stazu uredio je Zambo Istvan kao i 6 fiksnih prepreka .

Nakon završetka etape A , sa nestrpljenjem je iščekivan dolazak takmičara u etapu B i nastup u fiksnim preprekama, gde su ih svi bodrili i podržavali njihovu borbu sa maratonskim preprekama. Vozači su davali svoj maksimum i sa velikim žarom vozili kroz fiksne prepreke. Za praćenje pravilno izvezene prepreku bile su zadužene sudije na svakoj prepreci kao i sudije iz Repulike Mađarske koje su pratile vozače na svim preprekama , dok je jedan sudija bio raspoređen na startu i ciju etapa A i B , takođe kamerama je sniman prolazak svih takmičara kroz svaku prepreku , a fotoćelijama na svakoj prepreci praćeno je vreme provedeno u prepreci.

Nakon završene i vožnje maratona sumirani su rezultati kako vremenski iz prepreka tako i greške sa terena i došlo se do konačnih rezultata maratona, a sa najviše uspeha vozio je i došao do pobede Akoš Berenji sa ukupno (81.26 poena ) , drugo mesto pripalo je Terez Kereseš ( 81.52 poena ), treće Oliver Bunford (88.57 poena ), četvrti bio Milan Gaković ( 94.50 poena) , dok je Dragan Trnjakov odustao na četvrtoj prepreci

005

Sumiranjem svih rezultata iz sve tri discipline , došlo se i do ukupnih pobednika V kola Otvorenog Prvenstva Srbije , treće mesto i bronzana medalja pripalo je Akošu Bernjiju sa 169,03 poena, ,drugo mesto i srebrna medalja pripali su Oliveru Bunfordu 166,57 poena , dok je zlatna medalja pripala Terez Keresteš 151,07 poena

akoš maraton

Ukupni poredak na Otvorenom Prvenstvu Republike Srbije 2017. godine u vožnji zaprega je

  • 1. TEREZ KERESTEŠ
  • 2. MILAN GAKOVIĆ
  • 3. OLIVER BUNFORD

Rezultati V kolo Otvorenog Prvenstva Srbije u vožnji dvoprega

 

FOTO GALERIJA

 

VIDEO PRILOZI

 

Partneri