• 1

In memoriam - Vladimir Nikolić 1993-2017

Dana 08. 10. 2017. godine iznenada nas je napustio naš VLADIMIR NIKOLIĆ, član reprezentacije Srbije za disciplinu konjičkog sporta vožnja zaprega, saradnik, prijatelj i drug.

vladimir nikolic

Vladimir je konjičkim sportom počeo da se bavi 2013.godine, kada je na  Ergeli „Kelebija" kupio dve kobile lipicanske rase, 108 Bonadeu IV&103 Batoste XVIII (Besi i Bonbon kako ih je zvao) za koje je nebrojeno puta isticao da su mu najdraže od svih konja na ergeli koju je oformio u rodnoj Gruži. Upravo sa njima dvema u jesen 2015.godine na Sajmu konjarstva u Novom Sadu, Vlada beleži svoj prvi veliki uspeh u vožnji zaprega, osvojivši treće mesto u disciplini preciznosti.
 
Zatim je nastavio da proširuje svoju ergelu kupujući kvalitetna grla na Ergelama Lipica, Piber, Silvašvarad, Kelebija...  Uporedo sa povećanjem broja grla na Ergeli „Nikolić" u Gruži, Vladimir je radio i na svom usavršavanju postajući sve bolji i bolji vozač zaprega. 
 
Tako je u sezonu 2017.godine ušao sa novim parom konja lipicanske rase sa kojima je nastupao na Otvorenom Prvenstvu R.Srbije, a takođe i po prvi put nastupio van granica Srbije, na FEI turnirima sa 2* u Pleternici ( CRO) gde zauzima treće mesto u ukupnom plasmanu i u Mađarskoj, samim time Vladimir je ispunio uslove za nastup na FEI turnirima sa 3*. Igrom slučaja i pored velike želje i truda Vlada nije uspeo da ode pre dve nedelje na Balkanski Šampionat u vožnji zaprega u Rumuniju. Iako razočaran nije poklekao nastavio je da vredno trenira, u želji da sezonu završi što bolje i da narednu dočeka što spremniji kako bi ispunio normu za Svetsko Prvenstvo 2019.godine u Nemačkoj i na taj način ispunio svoj veliki san.
 
Ipak to će ostati neispunjen san...
 
Sudbina je htela da Vladin poslednji nastup, poslednji parkur koji je vozio bude na mestu gde je ostvario svoj prvi veliki uspeh i to upravo vozivši svoje mezimice 108 Bonadeu IV&103 Batoste XVIII, na Sajmu konjarstva i sersana u Novom Sadu. 
 
Iako nije ostvario zapažen rezultat, kao i uvek svojim prepoznatljivim osmehom je pozdravio sve. Ni ne sluteći da je to poslednji put.
 
Njegovim preranim odlaskom izgubili smo velikog prijatelja, vizionara, ambicioznog mladog čoveka, čiji je doprinos razvoju konjičkog sporta Srbije nemerljiv.
Počivaj u miru ...
 
Počast, poslednji pozdrav, sahrana našem Vladimiru je u utorak 10.Oktobra u 13 časova. 
 
Porodica saučešće prima u porodičnoj kući na adresi Belosave bb u Gruži do 13 časova.

Partneri