• 1

ESEE (Equestrian sport educative event)

Od 21-24. Juna 2017. godine Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline u saradnji sa međunarodnom konjičkom federacijom (FEI) odnosno kroz realizaciju FEI Solidarity programa prvi put organizovao je ESEE edukaciju za disciplinu konjičkog sporta dresurno jahanje u KSC „L’amour du cheval“ u Beogradu.

FEI eksperti vodili su edukaciju , FEI Expert Coach Maria Todorovska iz Bugarske i FEI Expert Official Maja Štukelj iz Slovenije.
Koncept programa baziran je na 4 dana aktivnosti od kojih su tri dana predavanja u sklopu prakse ,dok je četvrtog dana održano takmičenje,odnosno I kolo balkanskog kupa u dresurnom jahanju.

slika esee 1

Zainteresovanih učesnika bilo je 8 a demonstracionih parova jahač/konj 4.

Prva tri dana učesnici su prepodnevne časove u dogovoru sa ekspertima provodili u kancelariji Saveza na predavanjima uz pomoć kratkih filmova o biomehanici konja I trening skali u dresurnom jahanju,dok su u popodnevnim časovima vežbali u zatvorenoj hali “L’amour du cheval” sa demo jahačima.

slika esee 2

Četvrtog dana ,odnosno 24.Juna 2017.godine održano je I kolo balkanskog kupa u dresurnom jahanju gde su naši učesnici ESEE programa imali priliku uz nadzor Marie I Maje da sude I daju svoje komentare I utiske o takmičarima tj. Njihovim nastupima.

SLIKA ESEE 3

Nakon završenih nastupa takmičarki, u utakmici Početni V2 najuspešnija bila je Nevena Šipoš sa kobilom Barbarinom iz K.K.”Royal White Horses” iz Gruže,a u FEI Junior Test Competition bila je Sara Poparić iz K.K.”Viking” iz Novog Sada sa grlom Quincon Z.

slika esee 4

 

Partneri