• 1

Ergela "Stari Tamiš" ugostila takmičare II kola OPRS u vožnji zaprega

U prelepom ambijentu Ergele „Stari Tamiš “ 17.06.2017 održano je II kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega.

Sudijski kolegijum u sastavu predsednik Janos Fari i članovi Samuel Gorbe i Jelena Petrović pratili su regularnost takmičenja koje se odvijalo u dve discipline A i C , dresurna vožnja i vožnja preciznosti u skladu sa Propozicijama za Otvoreno Prvenstvo Republike Srbije .

Ergela "Stari Tamiš" ugostila takmičare II kola OPRS u vožnji zaprega

U disciplini „A“ (FEI dresurni test broj 11), vozilo je 6 takmičara .U dresurnom testu najbolje je ocenjena Terez Keresteš sa parom lipicanskih pastuva 146 Maestoso Bonadea I &150 Maestoso Gaetana X, osvojivši 63,24 boda i prvo mesto , drugo mesto pripalo je Milanu Đurđeviću koji je vozio par konja KWPN rase Embora V & Edelinga i za svoj nastup dobio 65,60 bodova, treći je bio je Milan Gaković koji je prvi put vozio zajedno grla Dodo & Galinu u dresurnoj vožnji sa 71, 40 bodova , Akoš Berenji sa grlima 156 Neapolitano Caprice II i 164 Siglavy Gaetana XI osvojio je četvrto mesto sa 72, 68 boda , peto mesto je Oliver Bunford sa grlima 2 Hajnal V i Favory Fabula a za svoj nastup dobio 74,45 bodova i prvi put u dresurnoj vožnji sa 77,60 bodova nastupio je Dragan Trnjakov sa grlima 5 Vila I & Conversano Wera i osvojio šesto mesto .

Ergela "Stari Tamiš" ugostila takmičare II kola OPRS u vožnji zaprega

U utakmici u vožnji preciznosti učestvovalo je 17 seniora , 6 juniora i 3 takmičara kategorije deca . Uređivač parkura Goran Mogin za seniore je postavio parkur koji se sastojao iz 18 kapija, , a staza je bila duga maksimalnih 745 m, sa optimalnim vremenom za vožnju 179 sekunde. Najprecizniji i najbrži bio je Nikola Živančević sa 0 kaznenih poena u vremenu 167,08 drugoplasirani je Mijalkovski Boris sa 3 kaznena poena i vremenom 159,10, treći Bunford Oliver , zatim su se plasirali Terez Keresteš, Gaković Milan , Katić Milan , Kadarjan Roman ,Đurđević Milan, Trnjakov Nikola, Berenji Akoš, Cvjetičanin Mile, Karailić Miodrag , Rajković Milan , Antunić Mihajlo , Obrić Nemanja i Bogićević Ivan , nažalost zbog nenošenja zaštitne opreme i nepoštovanja pravilnika eliminisan je Rakić Vukašin .

slika 3

U konkurenciji juniora na II kolu Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega pobedio je Cvjetičanin Nikola iz KK "Impuls" sa grlima 19 Siglavy Janja II i Jana II, drugo mesto Rakić Mitar iz SKK" Obrenovac " sa grlima 5 Jadranka I i Jadranka , treće mesto Petrov Milica iz KK "Quarter" sa grlima I Ema IV -10 & 93 Drava VI , četvrto Trnjakov Aleksandra sa Grlima 5 Vila I & Conversano Wera i peto mesto Livada Vojislav sa grlima 326 Ema V & 22 Ema

IV .

Ergela "Stari Tamiš" ugostila takmičare II kola OPRS u vožnji zaprega

U kategoriji dece na II kolu Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega najuspešniji je bio Miloš Đurđević iz SUKS „ Sremski Lipicaner “ sa grlima 4 Janja IV & Batosta, ispred drugoplasirane Anastasije Katić KK „ Rusanda“ sa grlima 25 Conversano Mara III & 27 Drina II i trećeplasirane Isidore Bogićević SKK „ Obrenovac “ sa grlima 9 Dajka I & 7 Jelka I .

slika 5

Sumiranjem rezultata iz discipline A i C u kategoriji seniora , proglašeni su pobednici II kola Otvorenog Prvenstva Republike Srbije , prvo mesto Terez Keresteš, drugo mesto Milan Đurđević treće mesto pripalo je Milanu Gakoviću .

Zahvaljujući gostoprimstvu Srđana Alekse ispred Ergele „ Stari Tamiš “ , visokom nivou organizacije takmičenja kao i odličnoj infrastrukturi dogovoreno je da se na Ergeli „ Stari Tamiš “ u 2018. godini organizuju i Međunarodna takmičenja u vožnji zaprega.

Rezultati

[preuzmite PDF dokument]

FOTO GALERIJA

Partneri