• 1

 

San svakog sportiste, trenera i sportskog stručnjaka je da obezbedi „vizu“ za Olimpijske Igre, koje se 2016. održavaju u Rio de Ženeiru, Brazil, od 5. avgusta.

AKREDITACIJA ZA OLIMPIJSKE IGRE 2016

01 Akreditacija

Put do Olimpijskih Igara obezbedio je Milan Đorđević, nacionalni sudija za dresurno jahanje i FEI dresurni stjuard 2. nivoa. Kako je dresurno jahanje Olimpijska disciplina od 1912. godine, službena lica se delegiraju od strane Međunarodne konjičke federacije (FEI) pod čijom su ingerencijom sve tri discipline konjičkog sporta u okviru Igara (dresurno, preponsko jahanje i svestrani ispit konja (3 Day Event)).

Kup nacija, CDIO5*, Compiegne, Francuska 2016

05 CDIO5 Compiegne 2016

 

Dosadašnjim angažmanima Milan Đorđević je svoju „kvalifikaciju“ za Rio ,obezbedio radom na brojnim međunarodnim dresurnim takmičenjima od 2009. godine u ulozi šefa stjuarda i stjuarda – kvalifikacije za Svetski Kup, Kupovi Nacija, kao i najznačajnijim šampionatima – Svetsko prvenstvo 2014. (WEG Caen, Normandija, Francuska), Evropsko prvenstvo 2015. (Aachen, Nemačka), Balkanijada 2015. (Istanbul, Turska).

TV Prenos i kontrole opreme konja i jahača na Svetskom prvenstvu na kanalu Eurosport

03 Inspekcija opreme Finale WEG 2014 2

 

Kako su stjuardi i sva ostala službena lica u konjičkom sportu veoma važni činioci za unapređenje organizacije takmičenja i razvoja kulture sporta, jedan od prioritetnih ciljeva Saveza je podrška službenim licima u budućem radu i usavršavanju.

Evropsko prvenstvo, Aachen 2015

04 Aachen 2015 Milan Bela

Iz Evrope je delegirano samo 10 FEI stjuarda za dresurni sport za OI u Riu, a iz ostatka sveta još toliko. Veliki je uspeh to što konjički sport Srbije prvi put ima svog predstavnika na Olimpijskim igrama.

Milan Đorđević radi inspekciju opreme jahača i konja u finalu Svetskog prvenstva

02 Inspekcija opreme Finale WEG 2014 1

 

 

Partneri