• 1

U etnoparku “Tulba”, nadomak Požarevca, u nedelju 24.04.2016. održano je I kolo OPRS u daljinskom jahanju.

 prijem konjaap

Prohladni i kišovit dan doneo je mnoge izazove tehničkim organizatorima K.D.”Knez Mihajlo”, od obezbeđivanja prostora da se takmičari sklone sa kiše, preko poslednjih popravki na stazi, pa do pronalaženja adekvatne lokacije za sudije i službena lica, obzirom na meteorološke uslove.

 002

Očekivano, konjii takmičari su veći deo dana bili potpuno mokri. Od 7 seniora koliko ih je startovalo u toj kategoriji, u tim teškim uslovima, najbolje se snašao Tibor Vermeš sa grlom Shagia VII2 iz K.K.”Radanovac”.

On je stazuod 40 km prešao za  2 sata 12minuta i 55 sekundi. Nepunih šest  minuta za njim kroz cilj je kao drugoplasirana prošla Tamara Jančić, predstavnica kluba domaćina, sa Cesnom, dok su treće mesto zauzeli Marina Gunjača i Agbariz K.K.”MBM”.

 003

Juniori, njih 6, jahali su u polakraću distancu od seniora. Do samog cilja ova trka je bila potpuno neizvesna, a odlučena je finišom u punomgalopu. Una Ilić sa iskusnim Čirokijem iz K.K.”MBM”, bila je brža, ali je u poslednjim metrima skrenula na pogrešnu stranu i tako promašila liniju cilja! Dok se okrenula i ispravila svoju grešku, kroz cilj je kao prva prošla Željana Marinković sa Suliramom izK.D”Knez Mihajlo” u vremenu 0:57:10. Una i Čiroki sa sekund više, 0:57:11, stižu drugi, dok je treće mesto u vremenu 0:57:22 zauzeo Miloš Matić sa Alisom iz  K.K.”Aranđelovac”.

 004

U kategoriji dece, nastupila je samo jedna takmičarka, Lara Brus sa Gromom,iz kluba domaćina. Kompletne rezultate možete pogledati ovde.

Sledeće, drugo, kolo OPRS u daljinskom jahanju održava se 05.06.2016.na terenima K.K.”Aranđelovac”. Tokom ove sezone, takmičari će jahati ukupno četiri kola, a onaj koji iz njih bude prikupio najviše bodova, biće proglašen državnim prvakom u svojoj kategoriji.

 

Partneri