• 1

Balkanski kup u dresurnom jahanju, održan je u Beogradu od 07. do 08. Maja, na terenima KSC „L’amour du cheval“, a u organizaciji SKSSOFD. Tokom ova dva dana takmičari su nastupili u osam utakmica jašući testove četiri različita nivoa težine. Dodatnu draž ovom turniru dalo je prisustvo sudija iz inostranstva, što je za naše takmičare veoma važno iskustvo. Peter Hansaghy i Zoltan Prutkay iz Mađarske ne samo što su sudili na ovom takmičenju, već su bili i voljni da sa svim zainteresovanim učesnicima obave i individualne razgovore nakon završetka turnira.

BKdres7

Oba dana započela su manje zahtevnim utakmicama. Ukupni pobednik u prvom nivou je Ksenija Nikolić iz K.K.“Favorit“, na grlu Flika. Drugo mesto je zauzela Andrijana Petrić iz K.K.“Aleksa Dundić“ iz Beograda.

Ksenija Nikolić sa Flikom završila je kao najbolja i utakmice drugog nivoa. Tu je nadmašila Anu Pešić sa Bellatrix iz K.K.“Beograd“.

BKdres5

U trećem nivou ubedljiva pobeda pripala je Simonidi Simić sa Legolasom iz K.K.“Gorska Team“, dok je drugo mesto zauzela Luna Mrkovački sa Džeronimom iz K.K.“Graničar“.

BKdres6

Jedini takmičar na najtežem, IV nivou, nažalost nije startovao drugog dana usled povrede konja, tako da Simonida Simić i Legolas ostaju registrovani samo kao pobednici Iv utakmice prvog dana takmičenja.

Tokom turnira medjunarodni i FEI dresurni sudija Peter Hansaghy, odrzao je i seminar o dresurnom jahanju. Svi zainteresovani, među kojima smo imali i učesnike iz Bosne i Hercegovine, imali su prilike da nauče nešto novo o obuci konja, nivoima treninga, najčešćim greškama u izvođenju dresurnih radnji, metodologiji suđenja...Pored seminara, organizovana je i edukacija za naše dresurne sudije.

BKdres13

Sve u svemu, vikend je bio veoma sadržajan i uspešan, uprkos tome što je broj takmičara mogao da bude i veći, posebno drugog dana turnira. No, dresurni sport tek kreće ozbiljnijim putem razvitka, a vikend poput ovog je prava stanica na tom putu. SKSSOFD planira da ovakve i slične događaje organizuje i u narednom periodu, pa će svi oni koji su propustili svoju šansu ovaj put, imati i drugu priliku da jašu, uče, napreduju...

Kompletne rezultate takmičenja možete pogledati ovde

FOTO PRILOG

Partneri